Giraud - Eg og Aÿ

Tæt ved byen Sct. Menehould, 60 km øst  for Reims, i Argonne skoven står den over 350 år gamle, 35 meter høje Giraud-Eg, navngivet efter  den embedsmand som først identificerede træet.

I mere end 1000 år har denne skov leveret egetræ til tønder og fade i Champagne, en praksis som Claude Giraud har genoplivet. Mange års samarbejde med bødkeren Camille Gauthier med afprøvning af forskellige typer  egetræ til champagneproduktion, har vist at netop sammenspillet mellem disse to terroirs, druerne fra Aÿ og egen fra Argonne er perfekt for Giraud. Og således føres husets historie sammen med vinene.

 

Kælderen

Der benyttes kun cuvée presset i en af husets to pneumatiske presser, mosten gennemgår kold stabilisering ved 10 grader inden gæring på ståltanke eller fade alt efter cuvée.  Fuld malolaktisk gæring. Lagring på små specialfremstillede egetræsfade med omrøring af gærresterne.

 

Champagner

Esprit de Giraud er en serie vine som laves på primært indkøbte druer. Det øvrige udvalg er alle vine baseret på husets parceller i Aÿ, og indgangen er cuvée Hommage à Francois Hémart.

Disse vine føres ikke.

 

Baseret på 100% Pinot Noir starter cuvée Code Noir  i hvid og rosé serien af luksuscuvéer, som Fût de Chêne afslutter med fadlagrede assemblager af ren Pinot Noir og Chardonnay druer fra Aÿ.

Vinene er store, aromatiske og kraftige, med stor dybde af frugt og koncentration afrundet med fadlagring, som efter mange års flaskelagring integreres i vinen.

 

Claude Giraud er en visionær konceptmager, som går sine egne veje.

De originale flasker har facon som et flûte glas vendt på hovedet. Degorgerings datoer er indgraveret i flasken. Code Noir & Fût de Chêne MV leveres i en patenteret, ultralet skumboks med lasergraveret tekst, som både er isolerende og stødsikker, og fabrikeret efter bæredygtige produktionsprincipper. Fût de Chêne serien er lukket med en topkvalitets korkprop holdt på plads af en 24 karat forgyldt klampe.

Champagne Henri Giraud

Vinmager

Claude Giraud

By

Aÿ

Cru status

Grand Cru

Distrikt

Grande Vallée de la Marne

Producent status

NM - Négociant Manipulant

Vinmarker

9 ha fordelt på over 35 parceller, i Aÿ (Grand Cru)

Druer

70% Pinot Noir, 30% Chardonnay

Alder på vinstokke

Ikke oplyst

Vinifikation

Kun Cuvée. Lagring på træfade.

Tanke

Rustfrit stål

Malolaktisk gæring

Fuld malolaktisk gæring

Remuage

Gyropaletter

Dosage

Koncentreret druemost (MCR)

Degorgering

Frysning (à la glace)

Prop

Højkvalitets kork

 

© Champagne Henri Giraud

Etableret 2012

Champagne Selskabet

Tekstboks: info@champagneselskabet.dk

© Champagne Selskabet 2012 - 2015

Toppen af siden

Champagne Henri Giraud

© Champagne Selskabet

© Champagne Selskabet

En mester i fadlagret champagne...

¨

Historie

Claude Giraud som leder huset i dag, er 12. generation af familien Giraud Hémart, som grundlagte huset i starten af det tyvende århundrede. I 1990 blev  de medlem af Union des Maisons de Champagne, med en fast stab på 6 medarbejdere en af de mindste i klubben. De laver deres topcuvéer af egne druer , lidt som en recoltant.

Henri Girauds speciale er egetræ, og huset er en sand mester i fadlagrede luksuschampagner.

 

Domainet

Giraud ejer flere parceller i Aÿ Grand Cru beplantet med Pinot Noir og Chardonnay.

Udsøgte ”lieu-dits” som sydvendte ”Les Pierres Robert” med noter af honning, hasselnødder og smør, østvendte ”Vauregnier” med noter af menthol og anis ,”Le Valnons” med gamle stokke og ”La Côte Faron” med sin gode eksponering er med til at give cuvéerne kompleksitet og krop.

Tekstboks: Selskabet#
Tekstboks: Forside#
Tekstboks: Information
Tekstboks: Champagner
Tekstboks: Champagner øvrige
Tekstboks: Privatsalg