Tekniske data:

Druesammensætning

70% Pinot Noir 30% Chardonnay

Vinifikation

Kun Cuvée. Malolaktisk gæring. 12 måneder  I små Argonne-egetræsfade.

Terroir

Aÿ Grand Cru 100%

Årgang

2000

Flaskelagring

10 år

Degorgeret

Juni 2012

Dosage

9 gram sukker per liter

Årlig produktion

30.000 flasker

Smagenote:

 

Intens gylden med meget fine, vedholdende bobler.

Kompleks næse, først med røde frugter og vanilje som giver plads for  røgede, toastede noter, krydderier og  en mere moden kerne af frugt.

 

Rig, blød og cremet, men afbalanceret af en god  syre, fokuseret, kompleks og vinøs.

 

Lang aromatisk eftersmag.

 

 

 

En af de største vine fra regionen.

Henri Giraud Fût de Chêne 2000

 

Aÿ Grand Cru: 70 % Pinot Noir, 30 % Chardonnay 

 

Introduceret i 1990 som husets topcuvée, og kun fremstillet  i 7 årgange: 1990, 1993, 1995, 1996, 1998, 1999 og så her i 2000.

Her fusionerede Claude Giraud først sine tanker om Grand Cru druerne fra Aÿ med egetræet fra Argonne, og med denne årgang opnås en fin balance.

© Champagne Selskabet

En mester i fadlagret champagne...

© Champagne Selskabet

Etableret 2012

Champagne Selskabet

¨

Tekstboks: info@champagneselskabet.dk

© Champagne Selskabet 2012 - 2015

Tekstboks: Toppen af siden
Tekstboks: Selskabet#
Tekstboks: Forside#
Tekstboks: Information
Tekstboks: Champagner
Tekstboks: Champagner øvrige
Tekstboks: Privatsalg