Champagne Tange– Gérard

Vinmager

Alain Gérard/La Vigneronne

By

Soulières

Cru status

Ingen

Distrikt

Marker: Val de Petit Morin

Vinifikation: Vertus, Côte des Blancs

Producent status

RC - Récoltant Cooperateur

Vinmarker

8 parceller, 3 ha i Soulières,

Givry-les-Loisy og Loisy-en-Brie.

Druer

1,2 ha Chardonnay, 1,2 ha Pinot Meunier

0,2 ha Pinot Noir

Alder på vinstokke

20 - 60 år

Vinifikation

Kun Cuvée

Tanke

Rustfrit stål

Malolaktisk gæring

Ingen malo for årgangsvine.

Remuage

Gyropaletter

Dosage

Rørsukker

Degorgering

Frysning (à la glace)

Prop

NV: Mytik Acces

Rosé: Klassisk Kork

Årgangsvine: Mytik Diamant

 

© Champagne Selskabet

Etableret 2012

Champagne Selskabet

Tekstboks: info@champagneselskabet.dk

© Champagne Selskabet 2012 - 2015

Tekstboks: Toppen af siden

Champagne Tange-Gérard

Historie

Ægteparret Solveig Tange og Alain Gérard driver i fællesskab domainet.

Ingeniør og forretningsmand Alain Gerard  overtog i 1997 de første af familiens parceller som weekendbonde.

Den danske journalist Solvieg Tange flyttede i 2003 til Champagne, og da de fik muligheden for at realisere deres fælles drøm om at blive fuldtidsvinbønder gennem en udvidelse af parcellerne, introduceredes domainet Tange-Gérard i 2009.

 

Bloggen

Solveig skriver om livet som vigneronne på sin blog: http://bobler.blogspot.dk/

Få her et unikt og personligt indblik!

 

Domainet

Alain og hans to søstre ejer tre ha beplantet primært med Chardonnay og Pinot Meunier samt lidt Pinot Noir. Vinstokkene er plantet i starten af 1960erne og ind i 1980erne, og er mellem 30 og 50 år gamle, hvilket stadig giver en god balance mellem alder og høstudbytte.

Druerne leveres  til Coopérative La Vigneronne i Vertus, som står for vinifikationen. Den del af den årlige produktion som sælges under domainets navn, udgør omkring 3.000 flasker.

Markerne

Parcellerne er: ”Les Crochettes” i Soulières, ”Belles Feuilles” mellem Soulieres and Givry-les-Loisy.
og ”Vieilles Grandmeres” ved Loisy-en-Brie.

De ligger på skråningen ovenfor Vertus, som følger en nord-syd og siden en øst-vest retning omkring 200 meter over havet. Kalken ligger et lille stykke nede med et ret fed topjord.

Det er ved hårdt arbejde i markerne året rundt, at Alain og Solveig blandt andet gennem beskæring, opbinding og udtynding får vinstokkene til at yde deres bedste.

 

Kælderen

Cooperativet står for presning, vinifikation, tapning, lagring, degorgering og alle andre aspekter af produktionen i samarbejde med Alain og Solveig, som får leveret de færdigt producerede, nøgne flasker.

Domainets egne, originalt designede etiketter med klare identifikationsfarver og varemærket - den syvtakkede stjerne - påsættes i hånden.

Champagne

Vinene er vellavede og typiske, med en vis krop og koncentration grundet de ældre stokke og jordforhold.

Der laves 7 forskellige cuvéer, mange i forhold til den lille produktion, men alle med hver deres personlighed og berettigelse. Alle vinene får ekstra lang flaskelagring .

Tradition og Noirs et Blancs er klassiske assemblager med forskellig druesammensætning. Rosé d’Assemblage er baseret på Tradition med 10% rød vin, Rosé de Saignée er 100% Pinot. Blanc de Blancs og Selection Blanc de Blancs er begge vintage , hvor forskellen ligger i selektion af druer og lagring.

© Champagne Selskabet

© Champagne Selskabet

Fransk-Dansk champagne fra Vertus, Côte des Blancs...

Alain og Solveig ved Les Crochettes     

Tekstboks: Selskabet#
Tekstboks: Forside#
Tekstboks: Information
Tekstboks: Champagner
Tekstboks: Champagner øvrige
Tekstboks: Privatsalg